Word jij ook belemmerd door het glazen plafond?

Als jij aan de top staat van een bedrijf kun je soms toch het gevoel hebben dat je je ambities niet kwijt kunt. Een symbolisch glazen plafond kan je tegen houden jouw doelen te bereiken en jezelf optimaal te ontwikkelen. Het glazen plafond kan allerlei oorzaken hebben. Misschien durf je je doelen niet na te streven, heb je moeite met assertief zijn, loop je tegen dingen aan in samenwerking met anderen etcetera. 

Persoonlijk coachingstraject 

Je kunt persoonlijke begeleiding aanvragen van een coach om de barrière van het glazen plafond te doorbreken zodat jij jouw talenten beter tot zijn recht kunt laten komen. Zodat ook jij het aandurft om hoge functies in het bedrijfsleven te bekleden, of deze beter kunt vervullen. Functies waarvan jij dacht dat ze niet voor jou weggelegd waren, kunnen zomaar opeens wel haalbaar zijn. De top van het management of de raad van bestuur zijn geen onbereikbare doelen als je jouw valkuilen begrijpt en door het glazen plafond weet heen te breken. 

Zelf de route uitstippelen

Je moet de coach zien als een persoonlijke sparringpartner die met jou gaat denken over wat voor jou nu echt belangrijk is in jouw carrière. Hierbij laat je je minder meeslepen in wat anderen van jou verwachten, maar ga je allereerst zelf de route van je carrière bepalen. Het heeft ook te maken met een stukje bewustwording. Wat wil jij bereiken, wat zijn jouw doelen waar je naartoe wilt? En vooral, waar liggen jouw grenzen? Als je jezelf te snel voorbij loopt is je carrière sowieso gedoemd tot mislukken dus je doet er verstandig aan om gericht jouw ambities na te streven.

Pro-actief zijn

Je moet de focus leggen op een pro-actieve houding waarbij je zelf weer de touwtjes in handen neemt! De juiste time-management en planning zijn daarbij belangrijk. Een sparringpartner leert jou weer vertrouwen te hebben in jouw ambities, zodat je die topfunctie kunt bereiken en een succesvolle zakenvrouw wordt. Het glazen plafond hoeft dan geen belemmering meer te zijn!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *