Wat zijn haarprotheses?

Haarprotheses zijn geschikt als oplossing wanneer je te maken hebt met haarverlies. Het is eigenlijk een stuk dat is gemaakt om het haar te vervangen op een kaal gebied. Zulke haarprotheses worden in veel gevallen in een eigen atelier gemaakt. Soms worden er naast haarprotheses ook baarden en wenkbrauwen gemaakt. Door haarprotheses op maat te laten maken wordt er een goede pasvorm gemaakt. Ook heb je hierdoor meer draagcomfort en valt de prothese niet te onderscheiden van echt haar. Naast op maat gemaakte haarprotheses kun je ook kant-en-klaar haarprotheses kopen. Deze zijn ook van hoge kwaliteit maar zijn een budgetoplossing. Voor het maken van haarprotheses wordt er altijd een specifiek proces doorlopen.

Proces van maken van haarprothese

Zodra je een afspraak maakt voor het laten maken van een haarprothese worden eerst jouw eisen en wensen gesproken. Dit zal in zijn geheel maximaal 1,5 uur in beslag nemen. Zodra je akkoord bent hoe de prothese er uit komt te zien wordt deze gemaakt. Op basis van het ontwerp die je hebt gezien wordt de prothese gemaakt. Dit gehele proces zal ongeveer 10 weken duren. Je komt persoonlijk langs om de prothese af te halen want je krijgt ook instructies over hoe je moet omgaan met de haarprotheses.

Op zetten van de haarprothese

Om de haarprothese op te zetten ga je voor de spiegel staan. Vervolgens pak je de prothese vast en vouw je de achterkant van de prothese om. Dan is het de bedoeling dat je de voorkant diep op het voorhoofd plaatst bij de neusbrug. Vervolgens haal je de prothese voorzichtig over je hoofd naar achteren toe. Nu zie je dat de voorkant van de prothese op de haargrens schuift. Om de prothese goed te laten aansluiten op de nek schuif je de achterzijde van de prothese terug. Verder is het belangrijk om de haarprothese regelmatig te behandelen. Zo moet het ook gewassen worden net als echt haar. In de meeste gevallen krijg je een document mee waarin staat beschreven hoe je de haarprothese moet behandelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *