Voetreflexologie verbetert de balans tussen lichaam en geest

Als je kiest voor een voetreflextherapeut dan bestaat een behandeling uit het masseren van de zogeheten reflexzones in je voeten. Voetreflexologie zorgt voor een natuurlijk evenwicht in je lichaam en zorgt er ook voor dat je je kan ontspannen. Hierdoor krijg je een betere balans tussen je lichaam en geest. Een voetreflextherapeut werkt met je voeten vanuit de gedachte dat deze een afspiegeling vormen van je gehele lichaam. Je voeten hebben bepaalde reflexzones die in constant staan met bepaalde lichaamsdelen. Als je bepaalde klachten hebt dan wordt de reflexzone behandeld die hiermee in verbinding staat met het desbetreffende lichaamsdeel. Hierdoor zullen je klachten sneller overgaan.

De geschiedenis van voetreflexologie

Oorspronkelijk is voetreflexologie een oude geneeswijze uit China en India. Deze geneeswijze werd bedacht met het idee dat de mens een gehele eenheid is van geest en lichaam. Op het moment dat dit in balans is dan bevordert dit je gezondheid. Gedurende de behandeling wordt er gekeken naar de energiebanen die beginnen of eindigen in je voeten. Dit zijn de zogenaamde reflexzones die in constant staan met je spieren, botten, weefsels en organen. Op het moment dat je deze zones stimuleert verbeter je de zelfhelende kracht van je lichaam. Hierdoor krijgt je lichaam een tekentje om zichzelf te herstellen en hierdoor verdwijnen je klachten en herstelt je lichaam zelf het natuurlijke evenwicht. Je voeten zijn een afspiegeling van het lichaam. De binnenranden van je voeten staan in contact met de wervelkolom. De tenen staan in contact met het hoofd en de hakken of hielen van je onderlichaam.

Bij welke klachten kies je voor een voetreflexmassage

Er zijn vele klachten waarbij een voetreflexmassage een uitkomst kan bieden zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rugpijn, problemen met de spijsvertering en depressiviteit. Na afloop van de behandeling zal je merken dat je jezelf beter gaat voelen en je zelf herstellend vermogen zal worden bevorderd. Hierdoor met je dat je je meer gaat ontspannen en de stress en spanning verdwijnen, je pijn neemt af, je bloedsomloop verbeterd, blokkades in je zenuwstelsel worden opgeheven, spanning in je spieren verbeterd, je spieren in je handen en voeten ontspannen en je immuunsysteem verbetert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *