Ouderenzorg Zeeland

 

 

Door de vergrijzing in Nederland is er een overvloed aan oudere die hulpverlenend zijn. Vaak moeten zij leunen op hun kinderen, kleinkinderen of naasten voor (dagelijkse) zorg. Deze mantelzorg is ontzettend zwaar en is van grote impact op het verdere leven van mantelzorger. Deze heeft vaak namelijk al een eigen gezin en kinderen om voor te zorgen, een baan of een studie, al en al een vol leven. Veel mensen kunnen dus onderdoor gaan aan het geven van mantelzorg. Herken je dit bij jezelf of iemand dichtbij je en ben je woonachtig in de provincie Zeeland? Dan is Ouderenzorg Zeeland de oplossing voor je.

Doel

 

Ouderenzorg in Zeeland helpt als mantelzorger jouw wegwijs te maken in de ingewikkelde wegen van de wet en regelgevingen van de ouderenzorg. Er zijn namelijk veel instanties hierbij betrokken, waardoor soms door de bomen het bos niet meer wordt gezien. Vragen als: welke zorg wordt er vergoed? En op hoeveel professionele hulp hebben de ouderen recht? Dit zijn twee van de vele vragen waarbij geholpen kan worden. Het gehele proces wordt nu onder leiding genomen van een professional, die efficiënter en doelgerichter te werk kan gaan. Soms heb je gewoon iemand van buitenaf nodig, die het helderder kan zien en resultaatgericht kan kijken naar de invulling van jouw mantelzorg. Het spreekt voor zich dat jij als mantelzorger de regie over alles bepaald en behoudt, niets gebeurd er zonder jouw toestemming.

Wat kan deze hulp betekenen?

 

De hulp die gegeven wordt is op betrekking van de zorg voor uw naasten: een partner of ouder die mantelzorg nodig heeft. In deze omstandigheden zijn er veel instanties die betrokken zijn op het gebied van gezondheidszorg en wat nou het beste is, is niet altijd duidelijk. Er zijn veel onzekerheden wat juist is op financieel en emotioneel gebied. Waar moet je heen voor de juiste indicatie en welke therapieën zijn er nodig en wordt er vergoed? Ofwel een mantelzorgmakelaar die ontzorgt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *