Klaar voor de heropening?

Theaters zijn al een tijd lang dicht, en dat is natuurlijk heel jammer. Het liefst zouden ze allemaal hun deuren openen en zalen vol publiek binnen uitnodigen. Niet alle theaters hebben de sluiting overleeft, en dat is zonde, maar er zijn ook veel nieuwe kansen. Misschien is dit voorjaar wel het perfecte moment om een nieuw theater te openen, omdat veel mensen behoefte hebben om erop uit te trekken en veel artiesten al lang niet hebben opgetreden. Maar wat heb je daar allemaal voor nodig?

Wat heb je nodig in een theater?

Voor een voorstelling met licht en geluid heb je natuurlijk degelijke apparatuur nodig die past bij de ruimte die je wil verlichten of waar je muziek of geluidseffecten wil afspelen. Die zaken kan je per apparaat specifiek afstemmen, en er zijn ook genoeg vakmensen die je kunnen helpen bij het uitzoeken van de allerbeste spullen en die kunnen aansluiten op een manier die jouw theater op zijn best tot zijn recht doet komen. Afhankelijk van de grootte en hoogte van de ruimte kunnen de aanschafkosten van deze materialen variëren, maar dat is niet meer dan logisch.

Maar er is meer

Naast de juiste apparatuur en de goede kabels heb je ook andere zaken nodig voor een theater, zoals theaterdoeken en materiaal voor op de vloer. Voor alles wat je nodig hebt zijn er speciaalzaken, want de doeken die je als theaterdoeken gebruikt zijn geen gewone doeken. Ze zijn vaak wat zwaarder, en laten weinig tot geen licht door. Je zou ze in principe ook kunnen gebruiken als verduisterende gordijnen in je slaapkamer of in een donkere kamer. Daarnaast moet je natuurlijk ook zorgen voor goede stoelen, die bij voorkeur inklapbaar zijn. Misschien heb je ook nog ruimte voor een kleine foyer, en daar zou je kunnen kiezen voor een barretje of wat comfortabele zitplaatsen. In de garderobe wil je voldoende haakjes, en verder heb je ook nog triviale zaken als richtingaanwijzers, 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *