Hoe vind je een goede puppyclass?

Voor de juiste opvoeding ga je met je pup naar de puppyklas. Daar leer je samen met je puppy hoe je best en leuk kunt samenwerken. Alleen zo kan je pup uitgroeien tot een betrouwbare en vriendelijke metgezel die je overal kunt meenemen. Maar op wat moet je zeker letten bij het kiezen van een goede hondenschool die zowel bij jou als je puppy past?

Positieve trainingsmethoden

Een goede hondenschool gebruikt positieve trainingsmethoden. Die zijn gebaseerd op de recentste  wetenschappelijke inzichten over leermethoden voor honden. Ze leggen de nadruk op het aanleren van sociaal gedrag en op het voorkomen en omkeren van slecht gedrag. Oefeningen worden stapsgewijs aangeleerd dat vergroot de slaagkansen.

Goed gedrag belonen

Een goede hondenschool beloont goed gedrag en werkt zeker niet met correctiemiddelen.

Ervaren instructeurs

Kies voor een puppyklas met uitsluitend goed opgeleide en ervaren instructeurs die je bij het leerproces van je puppy nauw betrekken.

Neem eerst een kijkje in de hondenschool 

Neem altijd eerst een kijkje in de hondenschool die je voorkeur wegdraagt. Praat met de instructeurs  over hun manier van aanpakken. Zie je alleen maar tevreden en rustige honden zonder stress? Dat zijn evenveel factoren waaraan je merkt dat je met een goede of een minder goede hondenschool te doen hebt.

Kies een puppycursus met kleine groepjes

Een goede hondenschool werkt in kleine groepjes. Zes puppy's voor één instructeur is het maximum. Zijn de groepen te groot, dan staan de pups té lang stil waardoor ze vlug afgeleid zijn en hun concentratie verliezen.

Spelen onder begeleiding

De boog kan niet altijd gespannen staan en dat is ook het geval bij pups in de hondenschool. Er moet tijdens een cursus voldoende tijd zijn om onder begeleiding te spelen en te ravotten in groepjes van maximaal drie honden die bij elkaar passen.

Vervolgcursus

Een hondenschool waar je puppy vervolgcursussen kan volgen heeft vele voordelen. Zo blijf je samen met je viervoeter in een vertrouwde omgeving. Een puppycursus Wassenaar voldoet aan alle eisen van een goede hondenschool.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *